Du behöver
- 2 blad gelatin
- vatten
- 5 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång
- 1/2 dl strösocker
- Tillbehör:
- färska eller frysta bär
Gör så här
1
Mjuka upp gelatinbladen i kallt vatten i cirka 10 minuter. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången mitt itu och skrapa ner fröna i grädden tillsammans med den hela stången och sockret. Värm upp långsamt och låt småkoka i cirka 15 minuter.
2
Dra kastrullen från värmen och lyft ur vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i kastrullen. Rör om tills de har smält helt.
3
Spola små portionsformar med kallt vatten och fördela smeten i dem. Låt stelna i kylskåp 3-4 timmar.
4
Stjälp upp den väl kylda panna cottan på desserttallrikar. Serveras ofta med färska bär i Italien, men frysta, halvtinade går finfint.