Ansjovispaj

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör 3 msk vatten Fyllning: 1 st burk ansjovisfiléer 1 st purjolök tunt skivad 1.5 msk smör...


0 portioner

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten

Fyllning:

1 st burk ansjovisfiléer
1 st purjolök tunt skivad
1.5 msk smör eller margarin
3 st ägg
3 dl gräddmjölk
1 msk hackad dill
2 msk tomatpuré
3 msk kaviar
1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Blanda ihop mjöl och matfett med en gaffel till en smulig massa i en skål. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg eller gör degen i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta, lägg den i en pajform ca 26 cm i diam, och tryck upp mot kanterna.

2
Nagga degen. Låt vila ca 30 minuter innan pajskalet förgräddas i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.

3
Skala och skiva löken. Stek den mjuk och blank i matfettet. Fördela ansjovisen och löken över pajskalet.

4
Vispa ihop ägg och gräddmjölk, tillsätt dill, tomatpuré och kaviar. Tillsätt kryddorna. Häll över i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat. Pajen äts avsvalnad eller kall.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top