Gratinerad aubergin

Du behöver 1 st aubergine olivolja salt svartpeppar 1 st gul lök 1 st burk krossade tomater (ca 400 g) tomater 2.5 msk färsk basilika...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st aubergine
  • olivolja
  • salt svartpeppar
  • 1 st gul lök
  • 1 st burk krossade tomater (ca 400 g)
  • tomater
  • 2.5 msk färsk basilika eller oregano
  • ost ca 1/2 dl riven, lagrad osr

Gör så här

1
Skiva auberginen centimetertjockt på längden. Pensla skivorna med olja. Salta, peppra och bred ut i ugnsform. Ställ i 175-gradig ugn cirka 10 minuter.

2
Fräs löken i lite olja. Tillsätt tomatkrosset och låt såsen tjockna på hög värme. Smaka av med salt och peppar, var inte blyg! Blanda i kryddörten och bred såsen på auberginskivorna. Strö på ost och gratinera till fin färg.


Kommentar:
Passar utmärkt till keftedes.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top