Bruschetta med aioli och räkor

Du behöver 500 g räkor djupfrysta med skal 1 st halvbaguette butiksbakad majonnäs ca 1 1/2 dl 1.5 st pressade vitlöksklyftor 1.5 dl majsolja persiljeblad...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor djupfrysta med skal
  • 1 st halvbaguette butiksbakad
  • majonnäs ca 1 1/2 dl
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl majsolja
  • persiljeblad en handfull

Gör så här

1
Tina och skala räkorna. Skär baguetten i ungefär centimetertjocka skivor. Blanda majonnäsen med pressad vitlök. Kör olja och persiljeblad i matberedare eller mixer så att oljan blir fint grön. Rör ner den i majonnäsen.

2
Bred den gröna majonnäsen på baguetteskivorna och lägg upp dem på fat eller ett bräde. Fördela räkorna rättvist på brödskivorna.


Kommentar:
En härlig munsbit som passar bra till sensommarens höjdpunkt – kräftskivan. För fler recept klicka på länkarna under “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top