Lax- och löjromsbakelse

Du behöver 12 skiva vitt formbröd 4 skiva kallrökt lax (100 g) räkor ca 20 skalade 1 st röd paprika 0.5 st lök finhackad gul...


4 portioner

Du behöver

  • 12 skiva vitt formbröd
  • 4 skiva kallrökt lax (100 g)
  • räkor ca 20 skalade
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st lök finhackad gul
  • 0.5 dl kesella
  • hackad persilja
  • forellrom eller röd storkornskaviar
  • salt ca 2 krm
  • 1.5 krm svartpeppar

Gör så här

1
Ta ut rundlar ur de 12 brödskivorna med ett dricksglas, cirka 6 cm i diameter.

2
Finfördela/blanda lax, räkor (spara 8 till garnering) och urkärnad paprika i matberedare. Blanda till sist i kesella och finhackad lök för hand. (Lök blir lätt besk i matberedare.) Smaka av med salt och peppar.

3
Bred lax- och räkröra på en brödrundel. Lägg en rundel ovanpå och bred över lax- och räkröra. Lägg på den tredje rundeln. Bred kesella runtom och rulla staplarna i hackad persilja runtom. Gör likadant med återstående 9 brödrundlar.

4
Bred ett tunt lager kesella och fördela rommen över samtliga ovansidor.

5
Garnera till sist med skalade räkor.


Kommentar:
En härlig munsbit som passar bra till sensommarens höjdpunkt – kräftskivan. För fler recept se “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top