Lökfräst spenat med yoghurtsås

Du behöver 400 g färsk spenat 2 msk olivolja 2 grovt skivade salladslökar eller 1 färsk gul lök 2 msk grovhackade valnötter salt och svartpeppar...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 400 g färsk spenat
  • 2 msk olivolja
  • 2 grovt skivade salladslökar eller 1 färsk gul lök
  • 2 msk grovhackade valnötter
  • salt och svartpeppar
  • Sås:
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk jungfruolja
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 krm salt
  • vitpeppar

Gör så här

1
Skölj spenatbladen noga i en balja med rikligt med kallt vatten. Byt vatten tills bladen är helt fria från jord och sand.

2
Förväll bladen i kokande vatten 3 minuter. Sila och krama ur vattnet.

3
Hetta upp oljan i en vid panna. Fräs löken ett par minuter under omrörning. Tillsätt nötterna och vänd slutligen ner spenaten. Koka under långsam omrörning tills nästan all vätska kokat in. Salta och peppra.


Kommentar:
Blanda såsingredienserna och klicka såsen ovanpå spenaten vid serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top