Du behöver
- 400 g färsk spenat
- 2 msk olivolja
- 2 grovt skivade salladslökar eller 1 färsk gul lök
- 2 msk grovhackade valnötter
- salt och svartpeppar
- Sås:
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk jungfruolja
- 1 tsk pressad citron
- 1 krm salt
- vitpeppar
Gör så här
1
Skölj spenatbladen noga i en balja med rikligt med kallt vatten. Byt vatten tills bladen är helt fria från jord och sand.
2
Förväll bladen i kokande vatten 3 minuter. Sila och krama ur vattnet.
3
Hetta upp oljan i en vid panna. Fräs löken ett par minuter under omrörning. Tillsätt nötterna och vänd slutligen ner spenaten. Koka under långsam omrörning tills nästan all vätska kokat in. Salta och peppra.
Blanda såsingredienserna och klicka såsen ovanpå spenaten vid serveringen.