Röd pesto till bönor

Du behöver 5-6 tomater i olja (torkade tomater marinerade i olja) 1 dl basilika 2 vitlöksklyftor 50 g skållad, skalad sötmandel 1/2 dl olivolja 1/2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5-6 tomater i olja (torkade tomater marinerade i olja)
  • 1 dl basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g skållad, skalad sötmandel
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl riven parmesan eller annan stark ost, t.ex. svecia
  • (1 msk vatten)

Gör så här

1
Lägg tomater, basilika, vitlök och mandel i mixern och kör tills det är mycket finfördelat. Sänk hastigheten och tillsätt oljan droppvis. Slutligen tillsätts osten. Späd eventuellt med vatten till önskad konsistens. Servera peston till

2
nykokta bönor.


Kommentar:
Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet Ellos, Lysozym.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top