Rostade kikärter

Du behöver 2 dl kikärter rapsolja knappt 2 msk 1/2-1 tsk örtsalt 0.5 tsk timjan Gör så här 1 Blötlägg kikärterna ca 10 timmar. Koka...


6 portioner

Du behöver

  • 2 dl kikärter
  • rapsolja knappt 2 msk
  • 1/2-1 tsk örtsalt
  • 0.5 tsk timjan

Gör så här

1
Blötlägg kikärterna ca 10 timmar. Koka dem mjuka utan att de blir mosiga,

2
ca 45 minuter. Blanda dem med olja och kryddor och bred ut dem i en ugnssäker form. Rosta dem högt upp i ugnen i 250 grader 10-15 minuter. Rör om under tiden.


Kommentar:
Servera kikärterna som snacks. De är nyttigare än chips eftersom de bara ger 180 kilokalorier och 7 g fett per 100 g, jämfört med chipsens 470 kilokalorier och 30 g fett. Dessutom blir du faktiskt lite mätt av kikärterna, säger dietist Kåre Engström.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top