Sensommarpaj

Du behöver Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: 1 stor röd respektive gul paprika 2 färska lökar 1 zucchini,...


4 portioner

Du behöver

  • Pajdeg:
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 stor röd respektive gul paprika
  • 2 färska lökar
  • 1 zucchini, ca 250 g
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl riven ost

Gör så här

1
Blanda smöret med mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg. Pajdegen kan med fördel göras dagen innan.

2
Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut pajdegen i en form, cirka 28 cm i diameter, och låt den gå en bra bit upp på kanterna. Förgrädda pajskalet i 15 minuter.

3
Gör under tiden fyllningen. Halvera och kärna ur paprikorna och skär dem i små tärningar. Ansa och tärna även lök och zucchini.

4
Fräs grönsakerna, gärna i ett par omgångar, i lite olja. Strö över salt och låt dem puttra 10-15 minuter så de blir mjuka och en del egen vätska kokar bort. Låt dem ändå rinna av en stund och lägg dem sedan i pajskalet.

5
Knäck äggen och vispa ihop dem med mjölk och crème fraîche. Krydda med salt och peppar och rör ner osten. Häll äggstanningen över grönsakerna. Grädda pajen cirka 35 minuter – kortare tid om du väljer en vidare form så pajen blir tunnare.


Kommentar:
Servera med en god skinka, gärna av prosciouttotyp, och grönsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top