Du behöver
- Pajdeg:
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk kallt vatten
- Fyllning:
- 1 stor röd respektive gul paprika
- 2 färska lökar
- 1 zucchini, ca 250 g
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- 4 ägg
- 1 dl mjölk
- 2 dl crème fraîche
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 dl riven ost
Gör så här
1
Blanda smöret med mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg. Pajdegen kan med fördel göras dagen innan.
2
Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut pajdegen i en form, cirka 28 cm i diameter, och låt den gå en bra bit upp på kanterna. Förgrädda pajskalet i 15 minuter.
3
Gör under tiden fyllningen. Halvera och kärna ur paprikorna och skär dem i små tärningar. Ansa och tärna även lök och zucchini.
4
Fräs grönsakerna, gärna i ett par omgångar, i lite olja. Strö över salt och låt dem puttra 10-15 minuter så de blir mjuka och en del egen vätska kokar bort. Låt dem ändå rinna av en stund och lägg dem sedan i pajskalet.
5
Knäck äggen och vispa ihop dem med mjölk och crème fraîche. Krydda med salt och peppar och rör ner osten. Häll äggstanningen över grönsakerna. Grädda pajen cirka 35 minuter – kortare tid om du väljer en vidare form så pajen blir tunnare.
Servera med en god skinka, gärna av prosciouttotyp, och grönsallad.