Surströmmingsentré

Du behöver smör ca 400 g kokt strimlad potatis 4-8 filéer surströmming 1 (150 g) finhackad smörfräst lök 3-4 ägg 1 1/4 dl mjölk 1-2...


4 portioner

Du behöver

  • smör
  • ca 400 g kokt strimlad potatis
  • 4-8 filéer surströmming
  • 1 (150 g) finhackad smörfräst lök
  • 3-4 ägg
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 1-2 krm svart- eller vitpeppar
  • 1/2 msk ströbröd
  • Garnityr:
  • fintärnad paprika
  • klippt gräslök

Gör så här

Smörj 4 (à 2 dl) formar. Lägg av potatisen i botten på formarna. Fyll på med surströmmingsfiléer (ev lätt urvattnade) och med lök och till sist ytterligare ett lager potatis. Blanda ägg och mjölk och smaka av med peppar. Fördela det i formarna. Strö över ströbröd. Grädda formarna i 175 graders ugnsvärme 30-40 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top