Ljummen kycklingsallad

Du behöver 2 st kycklingfiléer 1 pkt bacon 2 st morötter 150 g sockerärter färska 1 st lök liten färsk 1 st salladshuvud litet Dressing:...


2 portioner

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 pkt bacon
  • 2 st morötter
  • 150 g sockerärter färska
  • 1 st lök liten färsk
  • 1 st salladshuvud litet

Dressing:

3.5 st soltorkade tomater i olja
1 msk basilikablad hackade
1 msk citron färskpressad
3 msk olivolja
1 krm salt

Gör så här

1
Koka upp vatten i en kastrull med lite salt och eventuellt några pepparkorn och ett lagerblad.

2
Lägg i kycklingfiléerna och låt dem sjuda cirka 15 minuter. Stek baconskivorna och låt dem rinna av på hushållspapper.

3
Skrapa och strimla morötterna och koka dem mjuka 5 minuter. Koka sockerärterna 1 minut och spola dem sedan i kallt vatten. Skala och strimla löken. Skölj och fördela salladsblad på tallrikarna. Lägg på morotsstrimlor och sockerärter. Skär kycklingen i grova bitar och lägg på liksom baconen i bitar. Toppa med färsk lök.

4
Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med basilika, olivolja, citron och salt. Värm hastigt dressingen och skeda den över salladen.


Kommentar:
Att dricka till:
Ett enkelt grekiskt sommarvin som är gott att dricka till är Cambello white (2591), 53 kr. Om man inte föredrar alkoholfri äppeldricka förstås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top