Plommonkaka med vaniljgrädde

Du behöver 100 g smör 0.5 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl plommon ca 20 2.5 msk strösocker Gör så här 1 Sätt ugnen på 200...


6 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • plommon ca 20
  • 2.5 msk strösocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Rör samman smör och socker. Tillsätt mjölet lite i taget och knåda samman till en deg.

3
Tryck ut degen tunt i en pajform, 20-22 cm i diameter. Låt degen gå en liten bit upp på kanten.

4
Halvera plommonen och pilla ur kärnan. Lägg plommonhalvorna upp och ner tätt på hela bottnen.

5
Strö över socker och grädda kakan 20 minuter.

6
Avnjutes helst ljummen med lättvispad grädde smaksatt med vanilj.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top