Persikor med basilikagrädde

Du behöver 8 st persikor 1.5 l vatten 3 dl strösocker Basilikagrädde: 0.5 kruka basilika 1 dl hackade blad 1.5 msk honung 1 msk lime...


8 portioner

Du behöver

  • 8 st persikor
  • 1.5 l vatten
  • 3 dl strösocker

Basilikagrädde:

0.5 kruka basilika 1 dl hackade blad
1.5 msk honung
1 msk lime färskpressad
2 dl vispgrädde
2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

1
Koka upp vatten och socker och låt koka ihop några minuter. Lägg i persikorna och koka dem 12-15 minuter tills skalen börjar släppa. Låt svalna. Skala och servera dem hela, eller halvera och ta bort kärnan.

2
Hacka basilikabladen och rör dem sedan tillsammans med honung och lime. Vispa grädden fluffig och blanda väl med basilikaröran. Rör ner yoghurten.


Kommentar:
Passar utmärkt till kräftskivan. Se nedan för fler recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top