Hallon- och björnbärspaj

Du behöver 3.5 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 115 g smör 2 msk crème fraîche Fyllning: 1 l bär t 4 st äggulor 1.5 dl...


8 portioner

Du behöver

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 115 g smör
  • 2 msk crème fraîche

Fyllning:

1 l bär t
4 st äggulor
1.5 dl strösocker
3 msk vetemjöl
0.5 dl crème fraîche

Till servering:

florsocker
jordgubbssorbet
hallon och björnbär

Gör så här

1
Kör ingredienserna till degen i en matberedare några sekunder så att den precis hinner forma sig till en boll. Tumma ut degen i en pajform och ställ formen kallt i en timme. Värm ugnen till 225 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2
Sänk värmen till 175 grader. Vispa eller kör resten av ingredienserna, utom bären, i en matberedare till en slät smet. Lägg bären i pajformen, men spara lite till garneringen. Häll över smeten. Grädda i cirka 40 min, eller tills pajen har fått vacker färg. Servera den ljummen på stora tallrikar, garnerad med extra bär, siktat florsocker och jordgubbssorbet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top