Pinnbröd

Du behöver 4 dl vatten 25 g jäst 1 l vetemjöl salt Gör så här 1 Värm vattnet till 37 grader. Lös jästen i vattnet....

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 l vetemjöl
  • salt

Gör så här

1
Värm vattnet till 37 grader. Lös jästen i vattnet. Tillsätt mjöl och salt och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa i 30 minuter. Ta en bit av degen och snurra fast den på en genomblöt pinne. Håll den över en öppen eld tills degen är helt genomgräddad.

2
Tips! Pinnbrödet kan också viras runt korvar och sedan grillas.


Kommentar:
Samla grannarna till ett riktigt knytkalas, fler recept hittar du under “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top