Het Pekingkyckling & grönsaker

Du behöver 2 kycklingfiléer olja 1 1/2 tsk salt 1 valnötsstor bit ingefära 1 vitlöksklyfta 1 röd paprika 1 zucchini 1 dl vatten 3 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 2 kycklingfiléer
  • olja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 valnötsstor bit ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 1 dl vatten
  • 3 msk sötsur sås

Gör så här

1
Strimla kycklingen. Hetta upp stekpannan (wokpannan). Häll i olja och lägg i kycklingen och låt den fräsa under omrörning. Strö över lite salt. Finhacka ingefära och vitlök och tillsätt. Kärna ur paprikan, skiva zucchinin och fräs grönsakerna för sig några minuter. Tillsätt vatten och sötsur sås.

2
Koka upp och lägg i kycklingen. Red eventuellt med lite arrowrot eller maizenaredning.

3
Servera med jasminris eller basmatiris.


Kommentar:
Vid mjölkallergi:
Läs ingrediensförteckningen på den sötsura såsen och uteslut maizenaredning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top