Du behöver
- 2 kycklingfiléer
- olja
- 1 1/2 tsk salt
- 1 valnötsstor bit ingefära
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd paprika
- 1 zucchini
- 1 dl vatten
- 3 msk sötsur sås
Gör så här
1
Strimla kycklingen. Hetta upp stekpannan (wokpannan). Häll i olja och lägg i kycklingen och låt den fräsa under omrörning. Strö över lite salt. Finhacka ingefära och vitlök och tillsätt. Kärna ur paprikan, skiva zucchinin och fräs grönsakerna för sig några minuter. Tillsätt vatten och sötsur sås.
2
Koka upp och lägg i kycklingen. Red eventuellt med lite arrowrot eller maizenaredning.
3
Servera med jasminris eller basmatiris.
Vid mjölkallergi:
Läs ingrediensförteckningen på den sötsura såsen och uteslut maizenaredning.