Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- basilikablad
- 8-12 baconskivor (1-1 1/2 pkt)
- 400 g paprikor i olika färg
- 150 g aubergine
- 150 g squash
- 2 silverlökar
- 2 msk (oliv)olja
- salt, vitpeppar
- 3-6 salviablad
- ca 4 kvistar timjan
- 1 dl grönsaksbuljong
- Att äta till:
- Kokt potatis
Gör så här
1
Lägg basilikablad i vecket mellan storfilé och liten filé. Linda runt baconskivor så att de lappar över. Lägg filéerna på vänt i kylskåp.
2
Putsa och skär paprikor, aubergine, squash och lök i stora bitar. Fräs grönsakerna cirka 15 minuter i en stekpanna med olja. Salta och peppra och tillsätt gröna kryddor och häll på buljong. Rör om och låt koka på svag värme ytterligare 10 minuter.
3
Bryn kycklingfiléerna vackert bruna runt om medan ratatouillen står på spisen.
4
Lägg över filéerna på ett fat när baconskivorna blivit tillräckligt knapriga, och mikra dem färdiga på medelhög effekt 500-600 W. Prova med termometer.
5
Innertemperaturen ska vara cirka 75 grader. Servera filéerna hela eller skär dem i tjocka skivor lite på snedden. Förutom ratatouillen är det gott med lite potatis till.
Den som har problem med mjölk bör kontrollera innehållet i buljongen om fond eller tärning används.