Ratatouille med kycklingfiléer

Du behöver 4 kycklingfiléer basilikablad 8-12 baconskivor (1-1 1/2 pkt) 400 g paprikor i olika färg 150 g aubergine 150 g squash 2 silverlökar 2...


4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • basilikablad
  • 8-12 baconskivor (1-1 1/2 pkt)
  • 400 g paprikor i olika färg
  • 150 g aubergine
  • 150 g squash
  • 2 silverlökar
  • 2 msk (oliv)olja
  • salt, vitpeppar
  • 3-6 salviablad
  • ca 4 kvistar timjan
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • Att äta till:
  • Kokt potatis

Gör så här

1
Lägg basilikablad i vecket mellan storfilé och liten filé. Linda runt baconskivor så att de lappar över. Lägg filéerna på vänt i kylskåp.

2
Putsa och skär paprikor, aubergine, squash och lök i stora bitar. Fräs grönsakerna cirka 15 minuter i en stekpanna med olja. Salta och peppra och tillsätt gröna kryddor och häll på buljong. Rör om och låt koka på svag värme ytterligare 10 minuter.

3
Bryn kycklingfiléerna vackert bruna runt om medan ratatouillen står på spisen.

4
Lägg över filéerna på ett fat när baconskivorna blivit tillräckligt knapriga, och mikra dem färdiga på medelhög effekt 500-600 W. Prova med termometer.

5
Innertemperaturen ska vara cirka 75 grader. Servera filéerna hela eller skär dem i tjocka skivor lite på snedden. Förutom ratatouillen är det gott med lite potatis till.


Kommentar:
Den som har problem med mjölk bör kontrollera innehållet i buljongen om fond eller tärning används.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top