Marinerad lax i mangoldknyte

Du behöver 1 laxfilé 1 lime 2 klyftor vitlök 2 msk olivolja salt peppar 8 stora mangoldblad flytande honung 1 1/2 dl vitt vin Gör...


8 portioner

Du behöver

  • 1 laxfilé
  • 1 lime
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 8 stora mangoldblad
  • flytande honung
  • 1 1/2 dl vitt vin

Gör så här

Skär laxfilén från skinnet och dela den i åtta lika stora bitar. Blanda pressad lime, pressad vitlök och olivolja. Krydda med salt och peppar efter smak. Häll blandningen över laxfiléerna och låt dem stå kallt och marineras ett par timmar. Förväll mangoldbladen hastigt i saltat, kokande vatten. Lägg en bit laxfilé på varje blad, rulla ihop till en dolme och lägg med skarven nedåt i en smörad traktörpanna. Ringla över lite flytande honung, häll på vinet och låt puttra under lock cirka 5 minuter.


Kommentar:
Receptet ingår i Hemma bästs blomstrande sensommarbuffé.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top