Isbergsklyftor med entrecôte

Du behöver 1 medelstort isbergshuvud vatten, salt Dressing: 2 dl gräddfil 1 dl lättmajonnäs 1/2 dl finhackad persilja 1 msk pressad citron ca 1/2 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 1 medelstort isbergshuvud
  • vatten, salt
  • Dressing:
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 msk pressad citron
  • ca 1/2 dl smulad grönmögelost
  • (nymalen svartpeppar)

Gör så här

1
Börja med dressingen: Blanda gräddfil, majonnäs och persilja väl med citronsaften. Rör i osten, låt gärna dra en stund.

2
Koka upp en stor gryta med vatten och 1 msk salt per liter vatten. Dela salladshuvudet i 8 lika klyftor, låt stocken sitta kvar och hålla samman varje klyfta. Doppa klyftorna, i omgångar, i kokande saltat vatten endast 1/2-1 minut. Ta upp med hålslev och låt rinna av på handduk, med handduk över för att behålla värmen.

3
Vrid gärna lite peppar över dressingen och servera med isbergsklyftorna och grillad eller stekt entrecôte.


Kommentar:
En världsdel koloniserad av lycksökare bjuder på mattraditioner av pionjärernas tryggaste minnen, maten hemifrån. Med kontinentens rika råvaruutbud har USA så mycket mera än hamburgare att erbjuda.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top