Cranks ört- och ostscones

Du behöver 8 1/4 dl grahamsmjöl 2 msk bakpulver 1 krm salt 1 krm cayennepeppar 50 g smör eller margarin 1 dl finhackade, valfria färska...


0 portioner

Du behöver

  • 8 1/4 dl grahamsmjöl
  • 2 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl finhackade, valfria färska örter
  • 250 g riven lagrad ost, gärna cheddar
  • 3 dl mjölk

Gör så här

1
Blanda mjöl, bakpulver, salt och cayennepeppar i en skål. Arbeta in matfett och örter tills det blir en grynig massa. Rör ner knappt 200 g av den rivna osten samt mjölken. Arbeta degen tills den blir fast och fin.

2
Sätt ugnen på 200 grader.

3
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en cirka 2 cm tjock platta. Ta ut rundlar, 7-8 cm i diameter, med mått eller ett glas. Lägg rundlarna på en papprad plåt. Pensla dem med lite mjölk och strö på resterande riven ost.

4
Grädda scones i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.


Kommentar:
Nu är det väl på tiden att komplettera alla trendiga coffee houses med tearooms? Tid för te alltså!
Kan serveras i 100-tals varianter – med läckra tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top