Potatisfrittata

Du behöver 5 st potatis medelstora olivolja 1 st rödlök 0.5 dl gräslök finklippt 87.5 g färsk spenat 6 st ägg 1 tsk salt 1...

Tillagningstid: 20 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 5 st potatis medelstora
  • olivolja
  • 1 st rödlök
  • 0.5 dl gräslök finklippt
  • 87.5 g färsk spenat
  • 6 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen tunt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek potatisen gyllenbrun. Vänd ofta med en stekspade.

2
Skala och skiva löken tunt och finklipp gräslöken. Tillsätt lök och gräslök till potatisen och låt fräsa med en stund.

3
Skölj spenaten och låt den rinna av ordentligt. Sänk värmen och vänd ner spenaten. Låt den bli mjuk.

4
Vispa samman äggen med en gaffel. Häll smeten i pannan. Krydda och stek vidare tills äggen har stelnat.

5
Kika försiktigt på undersidan. Vänd frittatan med hjälp av ett lock när den är frasigt gyllene. Stek vidare några minuter på andra sidan. Servera frittatan ljummen, skuren i smala snibbar. Rödbetstsatsiki är gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top