Tarama med grön och röd chili

Du behöver 6 skiva formbröd 2 dl mjölk 1 st gul lök 150 g tarama (fiskrom) 3.5 dl salladsolja t ex av solrosfrö 2.5 dl...


12 portioner

Du behöver

  • 6 skiva formbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 st gul lök
  • 150 g tarama (fiskrom)
  • 3.5 dl salladsolja t ex av solrosfrö
  • 2.5 dl olivolja
  • 1 st citron
  • 1 st grön chilifrukt
  • 1 st röd chilifrukt

Gör så här

1
Kantskär brödet. Blötlägg det i mjölken i 30 minuter. Skala och finhacka den gula löken. Lägg lök, rom och det blötlagda brödet i en matberedare. Mixa till en jämn smet. Tillsätt oljorna i en tunn stråle medan du mixar på högsta hastighet. Den ska få en tjock majonnäsliknande konsistens.

2
Pressa citronen och tillsätt den och finhackade, urkärnade chilifrukter. Servera med bliníer eller rostat bröd.

3
Tips! Tarama är fiskrom som har sitt ursprung i Grekland och Turkiet. Den finns att köpa i saluhallar och specialbutiker. Du kan använda röd stenbitsrom eller orökt slottskaviar om du inte får tag på tarama.


Kommentar:
Receptet är hämtat från den förstaklassiga restaurangen Nordgården, utanför Göteborg. För fler recept från Nordgården, klicka på länkarna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top