Morotstsatsiki och färsbiffar

Du behöver 2 dl matlagningsyoghurt 1.5 st pressade vitlöksklyftor 1.5 tsk vitvinsvinäger 1.5 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar 2 st morötter smala,...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 1.5 tsk vitvinsvinäger
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 krm salt 1 krm svartpeppar
  • 2 st morötter smala, grovt rivna
  • 250 g kesella lätt
  • hackad persilja

Färsbiffar:

400 g nötfärs
vatten ca 1 dl
1 tsk salt 2 krm svartpeppar
1/2-1 tsk oregano

Att servera till:

klyftpotatis djupfryst

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser till tsatsiki, strö över lite persilja och låt blandningen stå i kylen tills det är dags att äta.

2
Värm/stek klyftpotatis i ugnen enligt anvisning på förpackningen.

3
Rör ihop nötfärsen med vatten, salt, peppar och oregano. Forma små bulliga biffar och stek dem så att de får fin färg och blir genomstekta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top