Amerikansk äppelpaj

Du behöver 5 dl vetemjöl 200 g margarin eller smör 0.5 dl kallt vatten Fyllning: 7 st äpplen 1.5 dl strösocker citron rivet skal av...


8 portioner

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g margarin eller smör
  • 0.5 dl kallt vatten

Fyllning:

7 st äpplen
1.5 dl strösocker
citron rivet skal av 1/2
1.5 tsk kanel malen
1 tsk malen koriander
1.5 krm nejlika malda

Pensling:

1 st ägg

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. l Hacka samman mjöl och matfett till en grynig massa.

2
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min.

3
Skölj, skala och skär äpplena i tunna klyftor.

4
Blanda socker, citron och kryddor och blanda med äpplena.

5
Dela degen i en större och en något mindre bit.

6
Kavla den större biten och klä en pajform, ca 25 cm i diam, med degen.

7
Nagga botten och lägg i äpplena.

8
Kavla resten av degen till ett lock. Lägg på locket på pajen.

9
Skär några lufthål i locket.

10
Gör dekorationer av ev degrester.

11
Pensla med uppvispat ägg och strö på lite socker.

12
Grädda pajen mitt i ugnen tills den har fått fin färg, ca 30 min.

13
Servera med glass.


Kommentar:
Se “passar till” för fler läckra äppelrecept från Hus & Hem!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top