Enbärsgravad lax

Du behöver 500 g laxsida 2 msk salt 4 msk farinsocker 2 msk enbär krossade gin några droppar Gör så här Klappa in laxen med...


6 portioner

Du behöver

  • 500 g laxsida
  • 2 msk salt
  • 4 msk farinsocker
  • 2 msk enbär krossade
  • gin några droppar

Gör så här

Klappa in laxen med övriga ingredienser. Låt stå kallt i 8-10 timmar.


Kommentar:
Vår höstliga festmeny är komponerad av islänningen Gardar Gislason, köksmästare på Sfärens Konferens i Solna. För fler höstrecept, klicka på länkarna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top