Getostgratinerade småkungar

Du behöver 2 stora potatisar, gärna King Edward 100 g getost 1/2 msk honung 2 krm salt 1 krm svartpeppar ströbröd salladsblad eller mangoldskott färska...


4 portioner

Du behöver

  • 2 stora potatisar, gärna King Edward
  • 100 g getost
  • 1/2 msk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ströbröd
  • salladsblad eller mangoldskott
  • färska lingon

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Baka potatisen tills den är mjuk, 30-40 minuter. Ta ut och låt svalna men höj ugnsvärmen till 225 grader. Dela den på mitten och gröp ur innehållet. Lägg potatisinkråmet i en skål och blanda det med getost, honung, salt och peppar med hjälp av en gaffel. Lägg tillbaka fyllningen i skalen, strö över lite ströbröd och gratinera potatisarna i ugnen 5-7 minuter tills de fått lite färg. Servera en potatishalva som förrätt på en salladsbädd och garnera med några lätt sockrade lingon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top