Kantarellkrutong

Du behöver 0.5 msk olja 4 skiva bacon i strimlor 1 st lök hackad liten gul 200 g kantareller eller trattkantareller 0.5 tsk salt 0.5...


2 portioner

Du behöver

  • 0.5 msk olja
  • 4 skiva bacon i strimlor
  • 1 st lök hackad liten gul
  • 200 g kantareller eller trattkantareller
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • citron saften
  • 2 st grahamsbrödskivor kantskurna, rostade

Gör så här

Hetta upp oljan och stek baconet knaprigt på medelvärme i stekpanna. Ta upp baconet. Fräs löken blank i baconfettet, lägg i svampen (dela de största på längden) och stek under omrörning tills vätskan som sipprar ur nästan ångat bort. Smaka av med salt och peppar. Blanda i baconbitarna och pressa citron över. Rör samman och skeda svampröran på brödskivorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top