Pepparrotskeso

Du behöver 4 st gelatinblad 4 dl keso 1.5 msk pepparrot färskriven 2 msk citronmeliss (eller persilja och en droppe saft från citron) 0.5 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 4 st gelatinblad
  • 4 dl keso
  • 1.5 msk pepparrot färskriven
  • 2 msk citronmeliss (eller persilja och en droppe saft från citron)
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk senap (gärna Dijon)

Gör så här

Lägg gelatinbladen i blöt i vatten. Smält dem på svag värme. Smaka av keson med pepparrot, örtkrydda, salt och senap. Rör ner nästan all gelatinlösning (spar lite att pensla laxen med) i keson så att den blir fast i konsistensen.


Kommentar:
Vår höstliga festmeny är komponerad av islänningen Gardar Gislason, köksmästare på Sfärens Konferens i Solna. För fler höstrecept, klicka på länkarna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top