Spanska ägg och chorizo

Du behöver 1.5 st vitlöksklyftor finhackade olivolja ca 1 msk 2 st ägg 2 st chorizokorvar 2 st brödskivor rostade vita Gör så här 1...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1.5 st vitlöksklyftor finhackade
  • olivolja ca 1 msk
  • 2 st ägg
  • 2 st chorizokorvar
  • 2 st brödskivor rostade vita

Gör så här

1
Fräs vitlökshacket försiktigt – så att det inte blir bränt – i olja. Knäck och stek äggen i vitlöksoljan. Ta upp och håll äggen varma. Skiva och stek sedan också chorizokorven i samma olja.

2
Lägg de stekta äggen på varsin rostad brödskiva och placera korvskivorna runt om.

3
Garnera med basilikablad och servera direkt.


Kommentar:
Tips: De rostade brödskivorna kan bytas ut mot en näve pommes strips, värmda i ugn – eller också förvandlas till krutonger. Skär det rostade brödet i tärningar, stek dem i lite olja och lägg upp med de stekta äggen och korven.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top