Rödbönsallad med jordnötter

Du behöver 1 burk (400 g) röda bönor eller kidneybönor 1/2 dl (osaltade) jordnötter 2 dl mellangrädde, 27 % 2 msk färskpressad citronjuice 1/2 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 burk (400 g) röda bönor eller kidneybönor
  • 1/2 dl (osaltade) jordnötter
  • 2 dl mellangrädde, 27 %
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 dl klippt gräslök

Gör så här

1
Öppna konservburken med bönorna och skölj av dem i sil, låt rinna av ordentligt och blanda med jordnötterna i en skål.

2
Rör ihop grädde och citron med salt, peppar och gräslök. Bjud citrondressingen till bönsalladen.


Kommentar:
En världsdel koloniserad av lycksökare bjuder på mattraditioner av pionjärernas tryggaste minnen, maten hemifrån. Med kontinentens rika råvaruutbud har USA så mycket mera än hamburgare att erbjuda.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top