Vinbärspaj

Du behöver 3 dl vetemjöl 1.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker äkta 1 tsk bakpulver 125 g smält smör Fyllning: 3 dl vinbär röda 2...


4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker äkta
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g smält smör

Fyllning:

3 dl vinbär röda
2 dl crème fraîche
0.5 dl strösocker

Gör så här

1
Blanda de torra ingredienserna till pajskalet. Smält smöret och häll över.

2
Arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila cirka 40 minuter i kylskåp.

3
Blanda ingredienserna till fyllningen.

4
Ta fram och kavla ut degen på mjölat bakbord. Rulla upp degen på mjölad kavel och rulla ut den över en pajform, cirka 25 cm i diameter. Degrundeln bör vara cirka 5 cm större i omkrets än formen. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 graders ugnsvärme.

5
Fördela fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader under 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 25 minuter. Låt svalna och dekorera med pudrat florsocker och några vinbärsklasar före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top