Laxromsaïoli

Du behöver 1 stor äggula 1 tsk fransk dijonsenap 4 pressade vitlöksklyftor salt (gärna gourmetsalt) och nymald vitpeppar 1 1/2 dl majsolja 1 1/2 dl...


3 portioner

Du behöver

  • 1 stor äggula
  • 1 tsk fransk dijonsenap
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • salt (gärna gourmetsalt) och nymald vitpeppar
  • 1 1/2 dl majsolja
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 2-3 tsk vitvinsvinäger
  • ca 50 g laxrom

Gör så här

1
Såsens alla ingredienser ska vara rumstempererade från början.

2
Vispa (med elvisp) ihop äggula, senap och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt oljan, med vispen i gång, lite i taget och i fin stråle tills såsen tjocknar.

3
Vispa i och smaka av med vinäger. Rör till sist i laxrom.

4
Fördela fiskgrytan i stora djupa tallrikar. Lägg i en klick aïoli och en färsk timjankvist och servera brytbröd till.


Kommentar:
Välj bröd till som passar vid ev allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top