Du behöver
- 2 msk smör eller margarin
- 2 msk finhackad gul lök
- 2 msk vetemjöl
- ca 4 dl buljong
- 1 tsk ätiksprit + 1 tsk strösocker
- ev. salt
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Fräs löken blank i smöret. Rör ner mjöl och späd med buljong till en sås. Koka minst 3 minuter. Smaka av med ättika, socker och salt om så behövs.
2
Servera rätten så här:
3
Bjud först soppan som en förrätt. Ät den med bröd till. Till exempel lingonpiroger eller grovt bröd.
4
Skär köttet i skivor och lägg det på uppläggningsfat. Skeda lite av såsen över och garnera eventuellt med grovkrossade gula senapsfrön. Därtill bjuds till exempel lättkokt blomkål eller annan grönsak samt kokt potatis.
5
Servera såsen ur en såssnipa. Det går i regel åt mer sås än man tror. Spara buljongen som blir över för att späda såsen med om den blir för tjock.