Sötsyrlig löksås

Du behöver 2 msk smör eller margarin 2 msk finhackad gul lök 2 msk vetemjöl ca 4 dl buljong 1 tsk ätiksprit + 1 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • ca 4 dl buljong
  • 1 tsk ätiksprit + 1 tsk strösocker
  • ev. salt

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Fräs löken blank i smöret. Rör ner mjöl och späd med buljong till en sås. Koka minst 3 minuter. Smaka av med ättika, socker och salt om så behövs.

2
Servera rätten så här:

3
Bjud först soppan som en förrätt. Ät den med bröd till. Till exempel lingonpiroger eller grovt bröd.

4
Skär köttet i skivor och lägg det på uppläggningsfat. Skeda lite av såsen över och garnera eventuellt med grovkrossade gula senapsfrön. Därtill bjuds till exempel lättkokt blomkål eller annan grönsak samt kokt potatis.

5
Servera såsen ur en såssnipa. Det går i regel åt mer sås än man tror. Spara buljongen som blir över för att späda såsen med om den blir för tjock.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top