Läsar-recept

Bröd till skaldjur

Du behöver 1 l vatten 1 kg vetemjöl 1 pkt jäst (50 g) 1 msk socker 1 tsk salt 1 dl linfrön Till pensling: 2.5...


0 portioner

Du behöver

  • 1 l vatten
  • 1 kg vetemjöl
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl linfrön

Till pensling:

2.5 msk olivolja
gourmetsalt

Gör så här

1
Blanda alla ingredienserna i en hushållsassistent med vispen monterad. Arbeta degen på hög hastighet i ca 10 min.

2
Pensla en långpanna (30×40 cm) med olivolja och strö ut lite gourmetsalt i botten. Häll i smeten i långpannan och låt jäsa övertäckt ca 20 min. Pensla med olivolja och strö över gourmetsalt. Gräddas i nedre delen av ugnen i 200°C ca 40 min, eller tills provstickan känns torr.

3
Serveras med fördel ljummet tillsammans med lagrad västerbottenost till kräftor, räkor eller andra skaldjur.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top