Svartvinbärssås

Du behöver 0.5 st gul lök finhackad 1.5 msk morot hackad 1.5 msk rotselleri hackad smör 1.5 msk strösocker 3 dl rött vin 1 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st gul lök finhackad
  • 1.5 msk morot hackad
  • 1.5 msk rotselleri hackad
  • smör
  • 1.5 msk strösocker
  • 3 dl rött vin
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 3 dl svarta vinbär
  • 3 dl buljong (gärna kalv)
  • maizena vatten
  • salt svartpeppar

Gör så här

Fräs lök och rotsaker i smör. Tillsätt socker, vin, vinäger och hälften av de svarta vinbären. Låt koka ihop till hälften. Tillsätt buljongen. Hetta upp och sila sedan skyn. Red av såsen med maizenaredning och tillsätt övriga vinbär. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Vår höstliga festmeny är komponerad av islänningen Gardar Gislason, köksmästare på Sfärens Konferens i Solna. För fler höstrecept, klicka på länkarna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top