Du behöver
- 0.5 st gul lök finhackad
- 1.5 msk morot hackad
- 1.5 msk rotselleri hackad
- smör
- 1.5 msk strösocker
- 3 dl rött vin
- 1 msk balsamicovinäger
- 3 dl svarta vinbär
- 3 dl buljong (gärna kalv)
- maizena vatten
- salt svartpeppar
Gör så här
Fräs lök och rotsaker i smör. Tillsätt socker, vin, vinäger och hälften av de svarta vinbären. Låt koka ihop till hälften. Tillsätt buljongen. Hetta upp och sila sedan skyn. Red av såsen med maizenaredning och tillsätt övriga vinbär. Smaka av med salt och peppar.
Vår höstliga festmeny är komponerad av islänningen Gardar Gislason, köksmästare på Sfärens Konferens i Solna. För fler höstrecept, klicka på länkarna nedan.