Ajvarsås

Du behöver 1 msk smör 1 msk vetemjöl 2 dl fiskbuljong (av tärning eller fond) 1 krm salt 1 0.5 msk ajvar relish 2 st...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskbuljong (av tärning eller fond)
  • 1 krm salt 1
  • 0.5 msk ajvar relish
  • 2 st tabasco grön

Gör så här

Smält smöret, rör ner mjölet och vispa ner buljongen. Koka 3 minuter. Smaka av med salt, peppar, ajvar och tabasco. Rör ner fiskspad som eventuellt sipprar ur fisken under grillningen. Fördela såsen på tallrikarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top