Dammsugare

Du behöver 50 g margarin eller smör 5 dl kaksmulor 2 tsk kakao 1 msk punsch eller arrak Garnering: 300 g mandelmassa 2 dl florsocker...


15 portioner

Du behöver

  • 50 g margarin eller smör
  • 5 dl kaksmulor
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk punsch eller arrak

Garnering:

300 g mandelmassa
2 dl florsocker
1 msk glykos (apoteksvara)
100 g mörk blockchoklad
1 msk riven kokos

Gör så här

1
Rör matfettet smidigt i matberedare. Smula i kaksmulorna. Smaka av med kakaopulvret och arrak eller punsch.

2
Forma smeten till 5 cm långa drygt fingertjocka längder. Sätt dem svalt.

3
Arbeta samman mandelmassan med florsocker och glykos till en smidig massa. Fukta händerna under knådningen så får massan fin konsistens. Kavla ut den till en rektangulär platta. Skär den i bitar. Rulla dem runtom fyllningen. Kläm samman öppningarna.

4
Smält chokladen till garneringen. Doppa ändarna i chokladen och lägg dem på bakplåtspapper. Ringla choklad över och strö på riven kokos varav några flingor kan färgas röda och gröna med hushållsfärg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top