Estnisk surkål

Du behöver 1 kg syrad kål 1 st gul lök grovhackad 400 g stekfläsk (rökt) 1 dl korngryn 1 tsk kummin vatten salt och socker...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg syrad kål
  • 1 st gul lök grovhackad
  • 400 g stekfläsk (rökt)
  • 1 dl korngryn
  • 1 tsk kummin
  • vatten
  • salt och socker

Gör så här

1
Varva kål, lök, skivat stekfläsk, korngryn och kummin i en kastrull. Häll på vatten tills det står knappt halvt upp på ingredienserna. Koka under lock 30-45 minuter tills fläsket är kokt.

2
Späd med kokande vatten om så behövs. Korngrynen sväller och reder vätskan till simmig konsistens. Smaka av med salt och en aning socker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top