Kaffeost

Du behöver 10 l mjölk (helst opastöriserad) 1 msk löpe ostlöpe 1 msk salt Gör så här 1 Rör ihop allt i en bunke och...


0 portioner

Du behöver

  • 10 l mjölk (helst opastöriserad)
  • 1 msk löpe ostlöpe
  • 1 msk salt

Gör så här

1
Rör ihop allt i en bunke och låt stå tills det stelnar, cirka 20 minuter.

2
Rör om och låt sedan stå tills vasslan stiger upp till ytan. Sila osten i ett durkslag och låt all vassla rinna av. Grädda osten i en tårtbottensform med löstagbar kant, i 275 grader, cirka 30 minuter. Vänd den och grädda med undersidan upp i ytterligare 30 minuter. Häll bort all vassla.

3
Förvara kaffeosten i smörpapper. Den går bra att frysa, men håller annars cirka en vecka i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top