Lammcassoulet med bönor

Du behöver 600 g urbenad lammbringa 2 msk olja 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 msk vetemjöl 10-15 smålökar 1 kålrabbi 2 vitlöksklyftor 1...


6 portioner

Du behöver

  • 600 g urbenad lammbringa
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 10-15 smålökar
  • 1 kålrabbi
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 2 rosmarinkvistar
  • 2 dl vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 1 1/2 dl kokta berlottibönor eller vita bönor

Gör så här

Skär köttet i grova tärningar och bryn i olja. Krydda med salt och peppar och strö över mjölet. Lägg köttet i en gryta. Skala löken och skär grönsakerna i bitar, finhacka vitlöken och stek grönsakerna i olja. Lägg över dem i grytan och tillsätt rivet skal av citron, rosmarin, och vin. Koka 5 minuter rätt kraftigt. Tillsätt buljongtärning och vatten och koka under lock tills köttet känns mört, cirka 30 minuter. Tillsätt bönorna. Servera grytan med bröd och eventuellt potatis.


Kommentar:
Välj bröd till som passar vid ev allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top