Du behöver
- 600 g urbenad lammbringa
- 2 msk olja
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 msk vetemjöl
- 10-15 smålökar
- 1 kålrabbi
- 2 vitlöksklyftor
- 1 citron
- 2 rosmarinkvistar
- 2 dl vitt vin
- 1 hönsbuljongtärning
- 6 dl vatten
- 1 1/2 dl kokta berlottibönor eller vita bönor
Gör så här
Skär köttet i grova tärningar och bryn i olja. Krydda med salt och peppar och strö över mjölet. Lägg köttet i en gryta. Skala löken och skär grönsakerna i bitar, finhacka vitlöken och stek grönsakerna i olja. Lägg över dem i grytan och tillsätt rivet skal av citron, rosmarin, och vin. Koka 5 minuter rätt kraftigt. Tillsätt buljongtärning och vatten och koka under lock tills köttet känns mört, cirka 30 minuter. Tillsätt bönorna. Servera grytan med bröd och eventuellt potatis.
Välj bröd till som passar vid ev allergi.