Gurksallad med honungssmak

Du behöver ca 750 g gurka 1 tsk salt 1 bit, ca 15 cm, purjolök 1/2 knippa dill 2-3 msk nypressad citronsaft 2 dl lätt...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ca 750 g gurka
  • 1 tsk salt
  • 1 bit, ca 15 cm, purjolök
  • 1/2 knippa dill
  • 2-3 msk nypressad citronsaft
  • 2 dl lätt crème fraîche
  • 2-3 msk honung
  • 1-2 msk senap
  • salt
  • peppar, vit eller svart
  • Att äta till:
  • stekta lax- eller torskskivor
  • kokt potatis

Gör så här

1
Skala gurkan. Skiva den tunt. Strö på salt och låt den stå 10 minuter. Låt sedan gurkan rinna av väl i ett durkslag. Skär löken i tunna skivor.

2
Hacka dillen och blanda den med citronsaft, crème fraîche, honung och senap. Smaksätt med salt och nymalen peppar. Blanda i den väl avrunna gurkan och purjoskivorna.

3
Servera gurksalladen till stekta fiskskivor. Väljer du torskfilé, vänd skivorna i vetemjöl med lite salt och vitpeppar i.


Kommentar:
Uteslut vetemjölet till fisken vid ev glutenintolerans.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top