Du behöver
- ca 750 g gurka
- 1 tsk salt
- 1 bit, ca 15 cm, purjolök
- 1/2 knippa dill
- 2-3 msk nypressad citronsaft
- 2 dl lätt crème fraîche
- 2-3 msk honung
- 1-2 msk senap
- salt
- peppar, vit eller svart
- Att äta till:
- stekta lax- eller torskskivor
- kokt potatis
Gör så här
1
Skala gurkan. Skiva den tunt. Strö på salt och låt den stå 10 minuter. Låt sedan gurkan rinna av väl i ett durkslag. Skär löken i tunna skivor.
2
Hacka dillen och blanda den med citronsaft, crème fraîche, honung och senap. Smaksätt med salt och nymalen peppar. Blanda i den väl avrunna gurkan och purjoskivorna.
3
Servera gurksalladen till stekta fiskskivor. Väljer du torskfilé, vänd skivorna i vetemjöl med lite salt och vitpeppar i.
Uteslut vetemjölet till fisken vid ev glutenintolerans.