Korv med bröd

Du behöver 10 st grillkorv 20 st grillpinnar korta av trä 2 msk vetemjöl matolja till stekning Frityrsmet: 1 dl vetemjöl 0.75 dl majsmjöl (ej...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 10 st grillkorv
  • 20 st grillpinnar korta av trä
  • 2 msk vetemjöl
  • matolja till stekning

Frityrsmet:

1 dl vetemjöl
0.75 dl majsmjöl (ej Maizenastärkelse)
0.25 tsk salt
0.5 tsk bakpulver
1 3/4 dl yoghurt naturell
1 st ägg

Gör så här

1
Blötlägg grillpinnarna. Dela varje korv i två lika långa småkorvar. Stick en grillpinne på längden genom varje korv. Låt det sitta kvar en bit av pinnen att hålla i.

2
Rulla korvarna i mjöl. Mjölytan gör att smeten fäster sig.

3
Blanda samman frityrsmetens torra ingredienser: vetemjöl, majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör ner yoghurt och lätt hopvispat ägg till en slät smet. Häll upp smeten i en vid skål med låga kanter. Värm oljan i en fritös eller stekpanna med höga kanter. Oljan är stekvarm när den bubblar runt om en trästicka.

4
Rulla mjölade korvar i frityrsmeten och lägg dem direkt i oljan, några i taget. Korvarna måste vändas. Stektid cirka 4 minuter.

5
Ta upp korvarna med hålslev och låt rinna av ett ögonblick på kökspapper på galler. Servera sedan med ketchup och senap.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top