Du behöver
- 50 g jäst
- 25 g smör
- 4 dl mjölk
- 11 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 msk flytande honung
- 2 msk jalapeño finhackade, inlagda
- 1 st gratängost påse
Pensling:
1 st ägg
Gör så här
1
Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader (fingervarmt). Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt nästan allt mjöl, salt, honung, den finhackade jalapeñon och osten. Arbeta till en smidig deg och jäs den, övertäckt, i 45 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den några minuter. Forma till två fina brytbröd. Låt dem jäsa övertäckta i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med vispat ägg.
2
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt bröden svalna under bakduk.