Ost- och jalapeñobröd

Du behöver 50 g jäst 25 g smör 4 dl mjölk 11 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 msk flytande honung 2 msk jalapeño finhackade,...


2 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 25 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 11 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk jalapeño finhackade, inlagda
  • 1 st gratängost påse

Pensling:

1 st ägg

Gör så här

1
Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader (fingervarmt). Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt nästan allt mjöl, salt, honung, den finhackade jalapeñon och osten. Arbeta till en smidig deg och jäs den, övertäckt, i 45 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den några minuter. Forma till två fina brytbröd. Låt dem jäsa övertäckta i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med vispat ägg.

2
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt bröden svalna under bakduk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top