Parmesanstänger

Du behöver 50 g jäst 5 dl Ljummet vatten 2 tsk salt 1 msk olja 13.5 dl vetemjöl Fyllning: 100 g pinjenötter eller valnötter 200...


30 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl Ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 13.5 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g pinjenötter eller valnötter
200 g Parmesan färsk
2.5 msk gourmetsalt
ägg till pensling

Gör så här

Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen är löst. Rör ner salt, olja och det mesta av mjölet. Knåda till en smidig deg och låt den stå och jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en rektangulär platta. Pensla plattorna med uppvispat ägg. Hacka nötterna och riv parmesanosten fint. Strö över nötter, parmesan och salt. Vik ihop degplattan på mitten. Sporra eller skär i breda remsor, cirka 1 cm. Vrid ändarna åt var sitt håll. Rulla dem i parmesanost. Lägg dem på papprade plåtar. Låt dem jäsa i 10 minuter. Grädda i 10-15 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top