Tandoori roti

Du behöver 3 1/2 dl vetemjöl 1 tsk salt 3/4 tsk bakpulver 1 msk margarin, smält 1 1/2 dl ljummet vatten Gör så här Blanda...


8 portioner

Du behöver

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1 msk margarin, smält
  • 1 1/2 dl ljummet vatten

Gör så här

Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt margarinet. Arbeta ner vattnet lite i taget och älta samman till en smidig deg. Låt den vila övertäckt med fuktad handduk 1 1/2 timme. Knåda ihop degen och dela i 8 lika stora bullar. Klappa eller kavla ut varje bulle tunt till en oval platta, 18-20 cm lång. Pensla med vatten just som bröden läggs in på het plåt mitt i ugnen. Grädda hastigt i 275-300 grader ungefär 5 minuter. Ät bröden nygräddade till curry eller annan varmrätt eller använd dem som pitabröd, att stoppa in sallad och kött i. Om de kallnat kan bröden ljummas ett ögonblick i ugnen före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top