Vridna baguetter med solrosfrön

Du behöver 50 g jäst 1 l Ljummet vatten 1 tsk salt 2 msk olivolja 2.5 l lantvetemjöl 1 st ägg 2 dl solrosfrön skalade...


4 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 1 l Ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2.5 l lantvetemjöl
  • 1 st ägg
  • 2 dl solrosfrön skalade
  • 1 dl krossat bovete

Gör så här

Lös jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt salt och olja. Rör ner mjölet. Det är en ganska kladdig deg. Låt den jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i fyra eller sex delar. Forma varje del till en avlång baguette och vrid den ett par varv. Lägg dem på bakplåtar och låt dem jäsa i 15 minuter. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på solrosfrön och bovete. Grädda dem i cirka 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top