Stir fry med skinka

Du behöver 400 g fläskkött, färsk skinka eller bogfläsk 2 msk olja 1 vitlöksklyfta, finhackad 1 msk hackad färsk ingefära eller 1 tsk malen 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g fläskkött, färsk skinka eller bogfläsk
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk hackad färsk ingefära eller 1 tsk malen
  • 1 tsk salt
  • 1 purjolök
  • 1 grön paprika
  • 1 apelsin

Gör så här

Skär köttet i strimlor. Hetta upp pannan och häll i oljan, lägg köttet i den heta pannan och stek det under omrörning 3-4 minuter. Tillsätt vitlök, ingefära och salt. Skölj och strimla purjolök och paprika och rör ner dem i pannan och fräs vidare några minuter under omrörning. Pressa i saften från apelsinen och servera med ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top