Du behöver
- 1.5 dl mjölk (3 %)
- 25 g jäst
- 1 dl filmjölk (eller dofilus)
- 3 msk olja
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 0.5 tsk muskotnöt riven
- 1 dl grahamsmjöl
- 75 g pumpa renskuret fruktkött av
- 0.5 dl solroskärnor
- 6 dl vetemjöl
Till pensling:
1 st ägg
Gör så här
1
Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken. Tillsätt dofilus och olja. Tillsätt därefter salt, socker, muskotnöt och grahamsmjöl.
2
Riv fruktköttet fint. Blanda ner rivet i degen med solroskärnorna och 4 dl vetemjöl. Blanda degen väl. Tillsätt resten av mjölet, lite i taget, tills degen är blank och smidig. Låt den jäsa övertäckt i cirka 1 timme.
3
Tag upp degen på bakbordet och dela den i 12 bitar, som formas till bullar.
4
Placera bullarna på en papprad plåt och låt dem jäsa övertäckta i cirka 20 minuter. Pensla bullarna med vispat ägg och grädda dem i 225 grader varm ugn cirka 15-20 minuter, tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.