Pumpabullar

Du behöver 1.5 dl mjölk (3 %) 25 g jäst 1 dl filmjölk (eller dofilus) 3 msk olja 1 tsk salt 1 tsk strösocker 0.5...


12 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl mjölk (3 %)
  • 25 g jäst
  • 1 dl filmjölk (eller dofilus)
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk muskotnöt riven
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 75 g pumpa renskuret fruktkött av
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 6 dl vetemjöl

Till pensling:

1 st ägg

Gör så här

1
Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken. Tillsätt dofilus och olja. Tillsätt därefter salt, socker, muskotnöt och grahamsmjöl.

2
Riv fruktköttet fint. Blanda ner rivet i degen med solroskärnorna och 4 dl vetemjöl. Blanda degen väl. Tillsätt resten av mjölet, lite i taget, tills degen är blank och smidig. Låt den jäsa övertäckt i cirka 1 timme.

3
Tag upp degen på bakbordet och dela den i 12 bitar, som formas till bullar.

4
Placera bullarna på en papprad plåt och låt dem jäsa övertäckta i cirka 20 minuter. Pensla bullarna med vispat ägg och grädda dem i 225 grader varm ugn cirka 15-20 minuter, tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top