Rågbullar

Du behöver 1 pkt jäst (50 g) 9 dl vatten 1 dl majsolja 1 msk fänkål 1 msk kummin 1 msk salt 5 dl grahamsmjöl...


25 portioner

Du behöver

  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 9 dl vatten
  • 1 dl majsolja
  • 1 msk fänkål
  • 1 msk kummin
  • 1 msk salt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 1 l grovt rågmjöl
  • vetemjöl ca 1 liter special

Gör så här

1
Smula jästen i en stor bunke. Ljumma vattnet och oljan och rör ut jästen i det. Stöt sönder kryddorna grovt och tillsätt dem samt salt. Rör i grahams- och rågmjöl och sedan det mesta av vetemjölet, men låt degen vara kladdig. Täck bunken och låt jäsa 1 timme.

2
Ta upp degen på mjölat bord och tillsätt eventuellt lite mer mjöl men den ska fortfarande vara lös. Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Skär vardera i 12-15 bitar och lägg dem på plåt med snittytan upp. Låt dem jäsa cirka 40 minuter och grädda dem i 225 grader cirka 15 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top