Du behöver
- 1 pkt jäst (50 g)
- 9 dl vatten
- 1 dl majsolja
- 1 msk fänkål
- 1 msk kummin
- 1 msk salt
- 5 dl grahamsmjöl
- 1 l grovt rågmjöl
- vetemjöl ca 1 liter special
Gör så här
1
Smula jästen i en stor bunke. Ljumma vattnet och oljan och rör ut jästen i det. Stöt sönder kryddorna grovt och tillsätt dem samt salt. Rör i grahams- och rågmjöl och sedan det mesta av vetemjölet, men låt degen vara kladdig. Täck bunken och låt jäsa 1 timme.
2
Ta upp degen på mjölat bord och tillsätt eventuellt lite mer mjöl men den ska fortfarande vara lös. Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Skär vardera i 12-15 bitar och lägg dem på plåt med snittytan upp. Låt dem jäsa cirka 40 minuter och grädda dem i 225 grader cirka 15 minuter.