Krämig tomatsoppa

Du behöver 2 st gula lökar 1 st fänkål stånd 3 msk olivolja 1 msk vetemjöl 3 dl vatten 1 st hönsbuljongtärning 400 g passerade...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 1 st fänkål stånd
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 400 g passerade tomater
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • blekselleri

Gör så här

1
Skala och hacka löken, ansa och tärna fänkålen. Låt puttra i olivolja tills allt blir mjukt men utan att få färg. Strö över vetemjöl och mixa till en puré.

2
Mät upp vatten i en kastrull, lägg i buljongtärningen och koka upp.

3
Tillsätt passerad tomat och grönsakspurén. Låt koka upp igen och smaka av med salt och peppar. Rör försiktigt ner lättvispad grädde. Servera med en stjälk blekselleri åt var och en.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top